Българинът предпочита естествената красота

14:01, 26 ное 19 25 1960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Все по-широко се приема мисълта, че трябва да се възползваме максимално от времето си, дори от остаряването си. Преходът може би ни е накарал малко повече да обикнем собствените си преходи. И това особено ясно личи през женския прочит на Прехода. Защото именно за жените надбягването с времето все още е по-голям проблем. Изводите са от изследване на „Галъп интернешънъл“, направено по поръчка на „Жената днес“ и Institut Esthederm.

Редовната употреба на козметика против стареене се приема. 45% от запитаните смятат, че това е ефективен начин да запазят младия си вид. Особено за жените, при които този дял е 58%, но също и за една трета от мъжете (32%). Мерките за външния вид, които са по-бавни и по-незабележими, но са и по-щадящи биха предпочели 64% запитаните.

Снимка: "Галъп"

Здравословният начин на живот изглежда най-добрата опция за почти всички – общо 85% смятат така. Малко по-висок е делът на жените (88%), които са убедени, че стремежът към здравословен живот е ефективен метод за „надбягване с времето“. Само 27% приемат естетичните хирургични намеси като ефективни. 

Според мъжете една жена е привлекателна най-много до 46-годишна възраст, но един мъж – до 51. Според жените – една жена е привлекателна до 51, а един мъж – до 53. Така, общо, жените са смятани за привлекателни до 49-годишна възраст, а мъжете – до 52.

Снимка: "Галъп"

Две трети от жените твърдят, че редовно отделят време за маникюр. 15% от жените смятат, че често ходят на масаж. Само 3% от жените ползват инжекции срещу бръчките по лицето си, половината от жените намират, че често правят прическата си при професионалист.

Една трета от българите приемат хранителни добавки, витамини, минерали и т.н., 8% от запитаните казват, че редовно тичат сутрин, 17% - че ходят редовно на танци, 15% - на фитнес. 55% споделят стремеж към здравословно хранене, а 24% казват, че редовно пазят диети.

Изследването е проведено в периода между 1 и 8 ноември сред 835 души и е представително за населението на България на възраст 18+. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души. По поръчка на Institut Esthederm и списание „Жената днес“ - за поредицата събития „Жени. Техонолигии. Време“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама