Камера засне обира в Дрезден

15:32, 26 ное 19 / Свят 25 2188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Светът стана свидетел на може би най-голямата кражба в следвоенната история на Германия. От музея "Грюнес Гевьолбе" в центъра на Дрезден в понеделник бяха откраднати безценни бижута. Стойността им се измерва не само с вложените в тях диаманти, изумруди и рубини, но и с историческата им ценност.

Кражба за милиард евро в Дрезден

Крадците са обрали само една витрина, като са взели три комплекта, изработени в началото на 18-и век. Като се има предвид колко са известни, бижутата са откраднати или за голям частен колекционер, или за да бъдат рециклирани под друга форма.

В залата с бижутата са заснети двама крадци. Възможно е да има и други участници, а от полицията още не могат да установят дали има и други липсващи бижута.

Престъпна група е проникнала в „Грюнес гевьолбе” е обрала част от съкровищницата на крал Август II Силни, са откраднати антични бижута. Според разследването електрически трафопост е бил разрушен в близост до музея в 5:00 часа, за да бъде дезактивирана алармената система. Злосторниците са се промъкнали през прозорец в музея, след което са задигнали бижута, диаманти и скъпоценни камъни, съобщи БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама