Разследват служители на БФС за длъжностно присвояване

16:52, 26 ное 19 25 2604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Образувано е досъдебно производство за длъжностно присвояване от служители на БФС. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщи БНР.

Полицейската проверка за икономически злоупотреби в Българския футболен съюз е от близо три месеца, коментира от своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който е в Елена.

"Реално работим от два или три месеца, но тъй като става въпрос все пак за икономически разследвания, а това е обработка на много документи, анализ на парични потоци, на процедури... Така че се надявам в скоро време да има и конкретен резултат. Когато имаме такива доказателства, които да са годни за повдигането на обвинения и за поддържането им и доказването в съда, ще ви дадем информация", посочи вътрешният министър.

Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС

По-рано днес екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния квартал "Бояна".  Засилено полицейско присъствие имаше и в сградата на ул. „Иван Асен II“. Разследването, по което се работи, е свързано със съмнения за злоупотреби при изразходване на публични средства, свързани с детския футбол - при наемането на спортни бази и закупуването на екипи за детски футболни отбори.

Това е втора подобна акция в базата на БФС за малко повече от месец. На 15 октомври около 30 служители на ГДБОП прекараха около два часа в сградата, за да изземат документи от там. Това се случи по-малко от час, след като дългогодишният президент на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, призован да го стори от премиера Бойко Борисов. Тогава беше претърсен и старият офис на БФС на улица "Цар Иван Асен II" в центъра на града. В последствие стана ясно, че акцията е била свързана с разследване за манипулация на изхода на мачове от българското първенство от страна на съдиите, като това доведе до оставката на председателя на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама