Кабинетът отделя финансова подкрепа за Албания

06:20, 27 ное 19 / Политика 25 1989 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Министерски съвет ще гласува отпускане на средства за Албания за справяне с щетите след силното земетресение. Финансовата подкрепа ще бъде осигурена през бюджета на Министерството на външните работи. По предложение на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева страната ни ще отдели 200 хил. лв. и ще изпрати 30 спасители в помощ на албанското правителство.

На 26 ноември около 5.00 часа сутринта мощно земетресение удари адриатическото крайбрежие на Албания. Най-силно вибрациите са били усетени в столицата Тирана и град Дуръс. По последна информация 20 души са загубили живота си под отломките. Около 600 други са ранени. След силния трус, последваха и вторични тремори. Земетресението бе усетено у нас, в Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Италия.

На днешното заседание правителството ще гласува годишния доклад за състоянието на земеделието, както и програма на преброяването на населението и жилищния фонд в страната през 2021 г. Министерски съвет ще приеме и разходите за местните избори. Кабинетът ще разгледа и откриване на процедура за възлагане на концесия на морските плажове „Крайморие“, „Приморско-юг“ и „Лозенец“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама