Пушене в стаята - една от версиите за взрива в „Пирогов“

11:04, 27 ное 19 / Политика 25 2699 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

По време на редовното правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов заяви, че министрите Кирил Ананиев и Младен Маринов са му докладвали случая „Пирогов“.

Голям пожар избухна в "Пирогов" около 4 часа сутринта в сряда. Двама души са загинали, а други 60 човека бяха евакуирани. Преди да пламне огънят е имало взрив на кислородна бутилка в една от болничните стаи във Второ вътрешно отделение. „Разследването тече. Дано не се окаже, че са пушили в стаята“, заяви премиерът. 

Взрив и пожар в "Пирогов", двама загинаха (ОБНОВЕНА)

Здравният министър изказа съболезнования на близките на двамата загинали мъже. Той благодари  на пожарната, МВР и служителите, които са проявили мигновена и незабавна реакция. „Пожарът възниква в една от стаите във Второ вътрешно отделение, където са били и двамата мъже. Един от тях е бил с много сериозна кислородна недостатъчност. Другият е бил доведен вечерта в лечебното заведение“, припомни Ананиев като добави, че не иска да коментира неговото състояние. „Не само двамата са били с опасност за живота, още 80 души са били под заплаха. Ако не е била адекватната реакция на персонала и службите, белята можеше да бъде много по голяма", отбеляза той. Здравният министър обяви, че причината за пожара не е в кислородните апарати. Има хипотеза, че пожарът е предизвикан от пушене в стаята. Болницата работи нормално. 

Премиерът също поздрави персонала за добрата работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама