В четвъртък ще е облачно

06:50, 28 ное 19 25 1650 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък облачността отново ще започне да се увеличава. Вечерта в северозападните райони, а през нощта срещу петък на много места и в останалата част
от страната, ще превали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и температурите ще се повишат.

Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в районите в близост до северните склонове на планините и в Югоизточна България - до 17 градуса, в София - около 15 градуса.

Над Черноморието облачността около обяд също временно ще намалее, но през нощта срещу петък отново ще се увеличи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 14 до 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и над 2000 метра ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В петък ще има променлива облачност, сутринта все още на места в Източна България ще превалява, след обяд краткотрайни превалявания са възможни на отделни места в планините. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще е умерен, временно и силен.

В събота облачността ще е променлива, по-често значителна, на места ще има и превалявания. Ще бъде ветровито и ще нахлува сравнително студен въздух.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама