Дончо Барбалов: С увеличението на данъците на колите наказваме тези, които замърсяват повече

08:22, 28 ное 19 25 2447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С цел подобряването на качеството на въздуха и повече средства за работа в кварталите кметът на София Йорданка Фандъкова предложи промени в два местни данъка - данъка за автомобилите и данъка за покупка на имущество.

"Не съм сигурен какви са били точно обещанията предизборно. Но това, което в момента се предлага, е свързано с политиката на общината в две много приоритетни области - околната среда и инфраструктурата, особено инфраструктурата, свързана с районите", коментира Дончо Барбалов, заместник-кмет на София по финансите, пред БНТ.

Фандъкова увеличава данъците за автомобили и таксите при имуществени сделки

"Промяната на данъците що се отнася до МПС дава възможност на общината да увеличи тежестта на екологичния компонент - да накажем тези, които замърсяват повече и да поощрим тези, които замърсяват по-малко. На практика за Евро 5, Евро 6 превозните средства не се предлага промяна в екологичната компонента, а за по-мощните и по-замърсяващите съответно такова е предвидено", обясни той.

"В пари очакванията са 18 млн. лева да има допълнителни приходи от данъка за моторните превозни средства и около 20 млн. лв. от данъка за възмездно придобиване", коментира още Барбалов.

На този етап не се предвижда увеличение на билета за градски транпорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама