Сидни облекчава ограниченията за употреба на алкохол заради слабия нощен живот

21:40, 28 ное 19 / Любопитно 25 3109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Слабият нощен живот в Сидни получи дългоочакван тласък, след като официалните лица обявиха прекратяване на правилата, строго ограничаващи къде и кога хората могат да пият алкохол.

Премиерът на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян обяви, че часовете за продажба на алкохол в кръчмите ще бъдат удължени и законите, ограничаващи пиенето след полунощ, ще бъдат облекчени в по-голямата част от центръра на Сидни.

"Трябва да гарантираме, че имаме силна и жизнена нощна икономика, която отразява нашата позиция като единственият наистина глобален град в Австралия", каза Береджиклян.

За град, известен някога със своите новогодишни партита и създаден с помощта на алкохол – ромът е бил „валутата” сред ранните заселници, Сидни днес е изненадващо тих през нощта.

Съгласно известните „закони за заключване“, вратите на баровете се затварят в 1:30 ч., има ограничения за сервиране на коктейли или „напитки в чаша“ след полунощ, а нарушителите се задържат от полицията. Мерките бяха въведени в началото на 2014 г. за ограничаване на насилието, свързано с употребата на алкохол.

Законите предизвикаха някои трагикомични ситуации. Например, Мадона и Джъстин Бийбър не можеха да присъстват на собствените си партита, защото пристигнаха твърде късно от концерти.

Проучване на TimeOut.com постави Сидни на 39-то място в класацията за най-добър град в света през 2019 г., до голяма степен поради това, че жителите му са го определили като „най-лош в света за нощен живот“. Новите закони влизат в сила на 14 януари 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама