Пак измамиха Зоран Заев по телефона

16:38, 28 ное 19 / Свят 25 2300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отново стана жертва на измама, като проведе телефонен разговор с лице, представящо се за Грета Тунберг, съобщи БТА, като цитира „Танюг”. 

Фалшивата екоактивистка е уговорила и провела телефонния разговор, разказа съветникът на премиера за връзки с обществеността Мариян Забърчанец.

В този случай нападението е било много по-обиграно в сравнение с фалшивото обаждане на руските комици, които по-рано тази година говориха със Заев, представяйки се за бившия украински президент Петро Порошенко и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Манипулаторите са използвали брандирани имейл адреси и телефонни номера. Чрез официално македонско представителство са успели да уговорят и реализират телефонния разговор.

Отделни части от разговора се сторили съмнителни на премиера и неговите съветници, но все пак било решено разговорът да се довърши, за да бъдат открити инициаторите.

"Веднага след това направихме всички проверки за установяване на самоличността на събеседника и сега със сигурност можем да кажем, че е открито хибридно нападение срещу кабинета на премиера. След това уведомихме семейството на Грета Тунберг. Те отговориха, че са обезпокоени от подобни новини и ще сигнализират за злоупотреба пред компетентните органи", каза още Забърчанец.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама