Външният министър на Косово дарява един млн. евро за пострадалите от труса в Албания

18:30, 28 ное 19 / Свят 25 2263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-богатите албанци в света и настоящ вицепремиер и външен министър на Косово Беджет Пацоли дари 1 млн. евро за възстановяване на засегнатите от разрушителното земетресение в Албания райони, съобщава телевизия „Ора нюз”, цитирана от БГНЕС. 

В свой пост във Facebook Пацоли сподели, че той и семейството му са шокирани от ситуацията в Албания след силните трусове.

Албанският премиер предупреди медиите: Спрете незабавно

„Бях шокиран, когато видях загубените човешки животи и щетите в инфраструктурата, които катастрофалното земетресение в Албания предизвика. Това изисква солидарност и подкрепа, за да могат засегнатите граждани колкото е възможно по-бързо да се върнат към нормалния живот. Заедно с моето семейство (синовете Иса и Рухан Пацоли) решихме да дарим 1 млн. евро за възстановяване на районите, засегнати от земетресението. Това дарение ще бъде за възстановяване и ще се управлява по прозрачен и сигурен начин от правителството на Албания”, пише Пацоли.

Той заявява, че семейства от Албания са добре дошли в Косово и че има готовност да организира приемането на семейства в Прищина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама