Голфът на Тръмп излиза солено на американския бюджет

22:00, 28 ное 19 / Свят 25 2691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на САЩ Доналд Тръмп досега е похарчил 115 млн. долара бюджетни средства за пътувания до своите курорти и голф игрища, като в тази сума влизат и парите за сигурност.

Тази сума е равна на президентската заплата за 287 години, съобщава „Хъфингтън пост“. От тази сума доста милиони са депозирани в сметките на неговите компании, тъй като специалните служби за сигурност и други служители на администрацията пребивават и се хранят в хотелите му.

Един от голф клубовете на Тръмп ще домакинства среща на Г-7

Тръмп реши да прекара Деня на благодарността, семеен празник в Съединените щати, който предшества коледните и новогодишните празници, в частната си резиденция Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, която официално се превърна в президентска, защото това е любимото му място за престой. Наскоро Тръмп премести жителството си от Ню Йорк в Палм Бийч, вероятно поради данъчни разследвания.

Вестникът се е опитал да установи колко струва престоят на Тръмп и другите служители в Белия дом по време на Деня на благодарността, но от администрацията заяви, че не знаят.

Конституционната клауза за плащането на чиновниците забранява на президента да получава каквато и да е друга парична или федерална парична помощ извън редовната заплата.

Някои НПО са установили, че данъкоплатците са плащали по 546 долара на нощ за 24 служители по време на посещение на китайския президент Си Цзинпин през 2017 г. И тази сума беше три пъти по-висока от нормалните цени на хотела в курорта и максимално разрешената по федерални правила.

Тогава служителите на администрацията са похарчили около хиляда долара само за 54 напитки от бара на хотела.

Поканиха Доналд Тръмп на изслушването за импийчмънт

Друга информация сочи, че престоят в голфклуба на спецслужбите и агентите по сигурността на президента само за първите пет месеца от неговото президентство струва на бюджета 254 000 долара. През това време Тръмп е играл голф 25 пъти, а в курортите и полетата, които притежава, досега е играл голф общо 223 пъти.

Тръмп критикуваше своя предшественик Барак Обама, че прекарва твърде много време в игра на голф, вместо да работи.

"Ако стана президент, ще забравя Търнърби и Дорал. Няма да видя нищо от това, просто ще стоя в Белия дом и ще работя'', каза Тръмп по време на митинг през 2016 г., като спомена двата си голф клуба.

В първия си мандат Обама е играл голф общо 88 дни, докато Тръмп е играл голф 223 дни.

Обама предимно играеше голф във военни бази, разположени близо до Вашингтон, докато Тръмп многократно лети до своите голф игрища в Ню Джърси и Флорида, което прави разходите за пътуване и сигурност непропорционално по-високи. По време на официално посещение в Лондон миналата година, Тръмп "отскочи" до голф клуба си Търнбъри в Шотландия, изразходвайки допълнителни 3 милиона долара бюджетни средства.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама