Продават на търг слънчеви очила на Джон Ленън

10:20, 29 ное 19 / Любопитно 25 2272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чифт от прословутите кръгли слънчеви очила на Джон Ленън ще бъде продаден на търг заедно с билет за паркиране, връчен на барабаниста на "Beatles" Ринго Стар - вещи, съхранявани в продължение на половин век от бившия шофьор на групата, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Алън Херинг, който е работил като шофьор на Ринго Стар и Джордж Харисън в края на 60-те, заяви, че Ленън му е дал очилата, след като ги е оставил на задната седалка на неговия „Мерцедес”.

"Когато Джон излезе от колата, забелязах, че е оставил тези слънчеви очила на задната седалка, а едното стъкло се клати. Попитах Джон дали би искал аз да ги оправя за него. Той ми каза да не се притеснявам, че те са само за външния вид", спомня си Херинг.

Винтидж очилата и билетът за паркиране - издаден на 25 април 1969 г. в Лондон пред Apple Records - ще бъдат продадени онлайн от Sotheby's с други предмети, принадлежали на членове на „Beatles” следващия месец.

Херинг каза, че решението за продажба на предметите е емоционално, но че „спомените, които имам от това много специално време в живота ми, докато работех с „Beatles”, са много по-важни за мен“.

Очаква се кафявият билет за паркиране на стойност 2 лири да донесе 1 500 паунда печалба (1900 долара, 1700 евро), докато слънчевите очила - които Херинг никога не поправил - могат да се продадат за 8 000 британски лири.

Други предмети, които ще бъдат предложени за продан на търга между 6 и 13 декември, включват запалка за цигари, съхранявана в колата на Херинг, ризи, носени от китариста Джордж Харисън с прогнозна цена от 60 000 паунда.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама