В памет на Стефан Данаилов: Последните ученици на актьора играят премиерно "Лодкарят"

10:10, 29 ное 19 25 2132 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последният актьорски клас на Стефан Данаилов ще посвети на своя учител премиерния си спектакъл „Лодкарят“. Постановката ще се играе на Голяма сцена в НАТФИЗ.

"Нека се съберем заедно. Стефан Данаилов би искал така" - призовават последните 22-ма студенти на Мастера - четвъртокурсници от специалност „Актьорство за драматичен театър“. В негова памет те ще играят дипломния си спектакъл „Лодкарят“ от Джез Бътъруърт.

Пиесата е писана през 2017 година и е вдъхновена от темите за силата на безмълвната любов, другостта, илюзорният свят и вечно сигурната смърт. Постановката е на д-р Сава Драгунчев, възпитаник и асистент на покойния Стефан Данаилов, който уверено заявява, че Мастера може да се гордее с това, което студентите са постигнали с техния дипломен спектакъл

Премиерата на "Лодкарят" ще се играе днес, 29 ноември, и утре от 19.00 ч., Голяма сцена, Театър НАТФИЗ.

Големият актьор си отиде в сряда на 76-годишна възраст. Всички срещи в професионалния футбол у нас през уикенда ще започнат с минута мълчание в почит към Стефан Данаилов.

Данаилов беше привърженик на ЦСКА и винаги открито е говорил за страстта си към спорта. Той беше чест посетител на стадионите допреди няколко години.

Поклонението пред великия български актьор Стефан Данаилов ще се състои на 2 декември (понеделник) от 11.00 часа във фоайето на Народния театър „Иван Вазов“ в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама