В Русия борят подозренията срещу ваксините с помощта на вампири

18:40, 29 ное 19 / Любопитно 25 2351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борейки се с нарастващия скептицизъм към ваксинациите, здравните власти в Москва се обърнаха за помощ към изненадващ съюзник - кръвожадни вампири.

Във видеоклип, публикуван от здравните власти тази седмица, главни действащи лица са дългокос вампир и оголилата зъбите си негова дъщеря, съобщава БГНЕС. По време на посещение при лекар те питат дали е безопасно момичето да пие кръв от неваксинирани.

След като намеква, че е по-добре изобщо да не се пие кръв, лекарят предупреждава, че неваксинираната кръв може да бъде "много опасна", след което излага ползите от ваксинациите.

„Значи затова някои родители отхвърлят ваксинациите?“, пита бащата вампир. "Да ни попречат да хапем децата им?"

Видеото завършва със съобщение, призоваващо родителите да ваксинират децата си.

Той стана публично достояние докато градските власти търсят начини да увеличат процента на ваксинациите. В четвъртък местните депутати, включително ръководителят на градската комисия по обществено здраве, препоръчаха ваксинирането да стане задължително.

Световната здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ предупредиха през юли, че нивото на ваксинация по света е "опасно" ниско - в много случаи поради нарастващо подозрение към ваксините. СЗО също заяви през август, че случаите на морбили нарастват бързо в Европа и подават сигнал за тревога за степента на ваксинация.

Русия беше сред четири държави - заедно с Украйна, Казахстан и Грузия - в които са 78% от случаите на морбили през първите шест месеца на 2019 г.

Движението „анти-вакс“ е подхранвано от лъжливи твърдения, че ваксинациите причиняват заболяване или състояния като аутизъм. Проучване на университета „Джордж Вашингтон“ миналата година установи, че ботовете в социалните медии и руските тролове „разпространяват невярна информация за ваксините“ онлайн в опит да посеят раздор в Съединените щати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама