Нападателят от „Лондон Бридж“ e осъждан за тероризъм

07:55, 30 ное 19 / Свят 25 3284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията установи самоличността на нападателя от „Лондон Бридж“. Това е 28-годишният Усман Хан, който е бивш затворник и е осъждан за тероризъм, съобщава Би Би Си.

Той бил освободен от затвора преди една година, след като се съгласил да носи електронен чип, който да показва движението му във всеки един момент.

Терористичен акт е нападението на „Лондон Бридж“

Местната полиция обясни, че нападението е започнало в Риболовната зала в северната част на моста, където се провеждало събитие, в което взел участие и Усман Хан.

Той беше убит от полицията снощи. Властите на Острова определиха нападението като терористичен акт. При него загинаха двама души, а трима бяха ранени. Органите на реда все още идентифицират жертвите.

Непълнолетни са пострадалите при нападението в Хага

Премиерът Борис Джонсън определи като грешка факта, че "опасни престъпници могат да излизат предсрочно от затвора". "Трябва да се откажем от този навик и да налагаме подходящите присъди на опасни престъпници, особено на терористи", добави премиерът.

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок междувременно заяви, че организацията е готова да предостави на британските власти всякаква помощ свързана с терористичното нападение.

Щок заяви снощи в Twitter, че мисли за жертвите на атентата и съчувства на семействата им. Генералният секретар на Интерпол изрази признателност "за бързите действия на тези, които реагираха първи и за смелостта, проявена от представители на обществеността".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама