Хеликоптер се разби в Русия, пилотът загина

11:52, 30 ное 19 / Свят 25 2101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски хеликоптер падна и се подпали тази сутрин в Краснодарския край в Южна Русия, съобщава ТАСС, цитирайки местните власти в района на произшествието.

Пилотът е загинал. Трагичният инцидент е станал недалече от черноморското пристанище Новоросийск. Лекият хеликоптер тип Robinson R44 е принадлежал на компанията "Абрау-Дюрсо" и е летял към град Анапа.

Непълнолетни са пострадалите при нападението в Хага

Пилотът е бил сам на борда. По-късно беше уточнено, че загиналият е Юрий Корольов - директор на фирмата "Въздушен транспорт Абрау", която е нетърговски партньор на "Абрау-Дюрсо".

Обстоятелствата около инцидента с хеликоптера все още се изясняват. От спасителната служба в Новоросийск уточниха за ТАСС, че хеликоптерът е паднал на планински склон.

На земята няма разрушения. На място са пристигнали следователи, извършва се процесуална проверка, съобщиха от пресслужбата на южноруското следствено управление по транспорта.

Френски военни загинаха при антитерористична операция в Мали

От началото на 2015 г. до вчера в Русия са станали 12 катастрофи с леки хеликоптери от тази марка - 4-местния R44 и 5-местната му модификация R66. При тези инциденти са загинали около 30 души. Този тип леки хеликоптери се използват главно от бизнесмени и техните компании.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама