Предлагат Деница Сачева за социален министър

16:56, 01 дек 19 / Политика 25 4264 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Във вторник ще предложим Деница Сачева за министър на труда и социалната политика. Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

В петък министър- председателят поиска Бисер Петков да освободи поста заради "натрупани във времето основания" и незадоволително темпо на работа на социалното министерство. 

По повод настояването на майките с увреждания Петков да бъде върнат като социален министър, Борисов заяви: "Само мое право е да назначавам министрите. Дори и патриотите знаят, че за да се назначи министър, трябва да се съглася". "Отговорността за правителството е моя, не тяхна", изтъкна той. "С цялото ми уважение към майките, много други организации и асоциации се обадиха и пуснаха писма, че намират за правилно действието ни", допълни Бойко Борисов.

"Пет пъти съм връщал оставката на Петков, но и колегите му министри не искат да работят с него. В петък го извиках и му го казах", каза още той. "Мисля, че с Деница Сачева ще имаме по- добри резултати", посочи премиерът и уточни, че кандидатурата й е обсъдена с коалиционните партньори на ГЕРБ. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама