Борисов: Финансовият министър е добър стопанин, и аз покрай него

17:50, 01 дек 19 / Политика 25 3139 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Финансовият министър е добър стопанин, и аз покрай него. Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов по повод повишения рейтинг на България от Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Премиерът се беше подготвил и изчете дословно заключенията на Международната рейтингова агенция.

Той изтъкна, че според рейтинговата агенция страната ни има устойчиво икономическо развитие. "Това не е ли мечтата на всеки политик, да я напише в програмата си и да я постигне", коментира Борисов.

"Във всички случаи съм склонен да вярвам на най- добрите специалисти, отколкото да слушам артисти, пилоти, певци по теми, които даже не са учили в училище", посочи премиерът.

България е с повишен кредитен рейтинг

Борисов отчете и стабилния напредък на България по присъединяването в чакалнята на еврозоната. "Това не го разбират в ляво, но в център- дясното трябва да го разбират. Това е посланието ни към тях", каза той и благодари на Иван Костов за точните оценки в интервюто му за БНТ

Премиерът обърна внимание на постигнатите резултати от страната ни и допълни, че заради тях не се е съгласил финансовия министър Владислав Горанов да подава оставка. Борисов изтъкна и че според рейтинговата агенция управляващата коалиция може да изпълни мандата си. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама