ВМА чества 128 години от основаването си (ОБНОВЕНА)

13:45, 02 дек 19 25 3255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Военномедицинската академия отбелязва 128-та годишнина от своето създаване. Честването на празника започна с полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите медицински чинове пред сградата на болницата.

На празника присъства и президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев. Държавният глава прие почетния караул и поднесе венец пред Паметника на загиналите медицински чинове за свободата и обединението на България.

Румен Радев участва и в Тържественото събрание на личния състав на академията, на което началникът на болницата генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски отчете резултатите от работата през годината и ще съобщи приоритетите за следващата година.

"Поколения военни и цивилни специалисти превърнаха Военномедицинска академия в национална институция, в която има визия, цели, ред и отговорност", каза държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили в словото си.

В здравната ни система има редица неуредици, често и бездушие, но все повече хора имат вяра във ВМА, защото тук здравето е висша ценност и вие го доказвате с вашите действия всеки ден, заяви държавният глава. По думите му успехите на академията се дължат най-вече на професионалистите, които работят в нея. Държавният глава оцени високо работата на ВМА през годините.

Академията посреща празника реновирана и технологично обновена. Тържеството уважиха представители на всички държавни и здравни институции, синдикати, военни структури и болници, както и други официални гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама