Времето застудява, жълт код в 17 области

06:50, 03 дек 19 25 1932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код е обявен за 17 области в Западна и Централна България заради интензивни валежи от дъжд и сняг.

Жълтият код е в сила за областите Монтанска, Врачанска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Разградска и Шуменска.

През следващото денонощие от север на юг през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще е облачно. С умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух.

Още в сутрешните часове, главно в Североизточна България и в планинските райони, дъждът ще преминава в сняг и там на много места ще има заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна покривка.

Привечер, на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а над Северна България валежите ще спират и облачността ще разкъсва. Минималните температури ще са между минус 2 градуса и 3 градуса. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. След обяд от север валежите ще спират. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който през деня постепенно ще отслабва. Максималните температури на въздуха ще са от 4 до 7 градуса. Температурата на морската вода ще е 13-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. По високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

През нощта срещу сряда на места в Южна България ще вали дъжд и сняг, от север облачността ще продължи да се разкъсва и намалява.

В сряда още сутринта валежите навсякъде ще спрат, облачността ще бъде разкъсана. Ще е студено, с минимални температури между минус 6 градуса и минус 1 градуса, а максимални - от 1 до 6 градуса. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

В четвъртък в отделни райони в Северна България и в котловините минималните температури ще бъдат до минус 8 градуса, или до минус 10 градуса. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Вечерта вятърът ще се ориентира от юг, предстои и затопляне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама