Шефът на SpaceX Илън Мъск се яви пред съда за клевета

07:40, 04 дек 19 / Свят 25 2540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефът на SpaceX Илън Мъск се яви пред съда в Лос Анджелис по дело за клевета срещу британския водолаз Върнън Ансуорт, когото предприемачът нарекъл педофил. По време на заседанието Мъск отрече твърденията, предаде БГНЕС.

Адвокатът на шефа на SpaceX също подчерта, че става дума за "обиди, а не за изказване на факти". От своя страна защитата обърна внимание на факта, че Мъск е влиятелна личност и оценките му може да имат известна тежест.

Процесът ще продължи в сряда, когато се очаква Мъск също да даде показания.

Илън Мъск е вече пред пещерата в Тайланд със своята спасителна подводница

Ансуорт участва в мащабната операция за спасяване на 12 деца и треньора им от наводнена пещера в Тайланд през юни 2018 г. Той откри местонахождението им в пещерата и събра екип, който успя да ги спаси. Мъск и неговата компания SpaceX изпратиха малка подводница в Тайланд, за да да помогне на водолазите. Ансуорт каза в интервю, че подводницата не може да се използва, че това е само PR акция и че Мъск може да "постави подводницата си на едно място".

След това Мъск многократно нарече водолаза педофил и изнасилвач на деца. В писма до американски журналисти Мъск популяризира теорията, че Ансуорт се е установил специално в Тайланд, за да се ожени за непълнолетна.

Спасените момчета от пещерата в Тайланд: Това е чудо

На фона на критиките Мъск изтри тези туитове и се извини, казвайки, че е направил изявленията си под въздействието на емоциите. Ансуорт обаче го съди и изисква опровержение на информацията, която го обижда, както и обезщетение за морални щети в размер на 75 хиляди долара.

След завеждане на делото Мъск заяви, че думите тип „педо“, с които той публично е нарекъл Ансуорт, не означават „педофил“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама