Spotify обяви най-популярните музиканти на десетилетието

07:50, 04 дек 19 / Любопитно 25 2490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Услугата за стрийминг на музика Spotify публикува на своя уебсайт статистика на най-слушаните изпълнители на десетилетието.

На първо място е канадският рапър Дрейк. Второто място се заема от британския музикант Ед Шийран, а третото е за хип-хоп изпълнителя Пост Малоун. Ариана Гранде и Еминем са на четвърта и пета позиция, предаде БГНЕС.

„Shape of You“ на Ед Шийран се превърна в най-слушаната песен за последните 10 години. В челната петица са парчетата на Дрейк „One Dance“, песента „Rockstar“ на Пост Малоун и 21 Savage, „Closer“ на певицата Халси и The Chainsmokers, както и друга песен на Ед Шийран – „Thinking out Loud“.

Услугата цитира статистически данни за най-популярните музиканти на 2019 година. Начело на списъка е Пост Малоун, следван от Били Елиш, Ариана Гранде, Ед Шийран и пуерториканският изпълнител Bad Bad Bunny.

На 25 ноември в САЩ бяха раздадени American Music Awards. Лидер в броя на наградите беше певицата Тейлър Суифт, която спечели в шест категории и беше призната за музикант на десетилетието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама