Изчезнаха емблематичните черни лебеди от парк „Бачиново“ (ОБНОВЕНА)

11:36, 04 дек 19 25 3027 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 09:47 часа

Благоевградският парк „Бачиново” остана без емблематичните за езерото черни лебеди. Една от птиците беше убита, а други две изчезнаха, съобщи bTV.

Всяка сутрин Иван Кацарски разхожда кучето си в парка. Така е и в понеделник около 7.00 часа, когато забелязва убитата птица. „Намерих го прояден от някакъв хищник, предполагам белка. Тук е нормално, защото не сме в градска среда. През деня, докато е светло, е градска среда, а вечер си е джунгла”, разказва мъжът.

Пуснаха нови обитатели на езерото в благоевградския парк „Бачиново“

Лебедите са емблематични за това място. Двойката черни птици се сдобива и с поколение. Обитателите на езерото са социализирани, не се страхуват от хора и животни. Често излизат от водата, без да подозират, че това може да е опасно за тях.

Записи от камерите в района потвърждават тази версия. Лисица слиза от гората и се отправя към езерото.

Във вторник сутринта обаче Иван отново открива липси - този път от два черни лебеда няма и следа.

Лебед се сби с куче

В езерото има изградени къщички за животните, в които да се хранят и спят, но те често ги напускат и се движат свободно в района. Да се залагат капани за диви животни е неприемливо.

В района има денонощно видеонаблюдение. Преглеждат се всички записи от камерите, за да се разгадае мистерията с изчезналите птици.

Обновена в 11:36 часа 

Открити са двата черни лебеда, които бяха изчезнали от парк „Бачиново”. Птиците са видяни да плуват в река Струма, като вече са предприети действия за спасяването им. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама