Приключи срокът за участие в конкурса за народни будители, организиран от евродепутата Асим Адемов

16:12, 04 дек 19 25 2145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приключи срокът за участие в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от  евродепутатът и член на ЕП от групата на ЕНП/ГЕРБ Асим Адемов, съобщиха от  Европейския информационен център.

Изпратени са общо 288 мултимедийни презентации от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където той има информационни офиси. 

Евродепутатът Асим Адемов с инициатива в Деня на народните будители

В конкурса, провеждан със съдействието на РУО – Благоевград, можеха да участват ученици от 8 до 12 клас, като от област Благоевград са получени 102 интерактивни презентации от всички 14 общини. 

Условието беше презентациите да включват информация за живота и делото на народните будители от родния край на участниците. 

Конкурсните работи ще се оценяват от експертно жури в състав: д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ – Благоевград, Марина Войнова – старши експерт ИТ – РУО-Благоевград и Екатерина Текерска – старши експерт ОНГОР – РУО-Благоевград.

Асим Адемов благодари за положените творчески усилия на всички ученици. По думите му интересът към конкурса доказа необходимостта и значимостта на всяка една инициатива, насочена към запазване на историческата памет за народните ни будители, отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност. 

Евродепутатът ще обяви резултатите и ще награди победителите в конкурса във всяка област, където има негови информационни офиси. Това ще стане на официална церемония в началото на 2020 година, като датите ще бъдат обявени допълнително. 

Ще бъдат връчени три награди за всяка област - голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама