Изтича срокът за подаване на документи за генерален директор на БНР

07:50, 05 дек 19 25 2130 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 17.00 ч. в четвъртък изтича крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио, пише БГНЕС.

Съветът за електронни медии обяви процедурата за избор, след като прекрати предсрочно мандата на Светослав Костов. Конкурсът за избор на нов генерален директор на общественото радио идва по-малко от половин година след избора на Светослав Костов.

На 17 октомври СЕМ прекрати предсрочно мандата му след безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ за близо 5 час на 13 септември и след създалото се напрежение в радиото.

СЕМ: Конфликти в БНР е имало и преди спирането на сигнала

За временно изпълняващ длъжността беше избран Антон Митов. Приетата от СЕМ процедура за избор на генерален директор на БНР предвижда, че в срок до 8 януари медийният регулатор оповестява на интернет страницата си кандидатите, допуснати до участие. Изслушванията им ще се проведат на 20 и 21 януари, а самият избор ще бъде на 22 януари.

Втори опит за изслушване на КРС и СЕМ

Ако никой от кандидатите не получо най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание на СЕМ. В случай, че на него няма избран генерален директор отново час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНР, процедурата се прекратява.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама