Нинова: Не съм се договаряла с Борисов

14:01, 05 дек 19 / Политика 25 2767 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Лъжа е споделената от Мустафа Карадайъ информация, че с премиера Бойко Борисов сме договаряли промяна в партийната субсидия, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По- рано от ДПС обявиха, че имат информация за договорка между Нинова и Борисов. По думите на Мустафа Карадайъ ГЕРБ няма да бъдат в пълен състав в зала, за да може да се приеме предложението на левицата за 8 лева партийна субсидия на глас. Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че такава договорка не му е известна, а позицията за 1 лев субсидия е непроменена.

„Интересно ми е защо от ДПС го правят осъзнато. Сигурна съм, че знаят, че нито съм се срещала, нито съм говорила по телефон, нито съм се договаряла с Борисов“, коментира Нинова и попита каква е мотивацията за такова изявление на ДПС.

Според БСП причините са две: опит ДПС да прикрият вече известния и за децата в България факт, че участват в управлението и да прехвърлят скрита коалиция между БСП и ГЕРБ, за да замаскират участието си; на ДПС статуквото в момента им е удобно- партиите да се финансират от бизнеса и задкулисно от мафия, за да може бизнесът, кръгове и лобита да диктуват политиката.

БСП предлага субсидията за партиите да стане 8 лв.

1 лев субсидия за партиите е убийство на опозицията, посегателство върху плурализма и многопартийната система в България. Отварянето за безконтролно и без ограничения финансиране от бизнеса е намеса на икономически интереси и лобита в правенето на политика“, заяви Корнелия Нинова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама