Остава в ареста бившата служителка на НОИ, източила три милиона лева

18:08, 05 дек 19 25 2370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившата служителка на НОИ Александрина Георгиева остава в ареста.

Същата постоянна мярка за неотклонение беше наложена и на мъжа, с когото живее на семейни начала. Дъщерята и съучастничка на Александрина Георгиева, Николина Георгиева, ще бъде освободена срещу парична гаранция от 1000 лв, реши Пловдивският районен съд, съобщава bTV.

Бивша служителка на НОИ източила 3 милиона лева

62-годишната Александрина Георгиева влезе в съдебната зала с качулка. Адвокатът й поиска 1 час отсрочка, за да се запознае с материалите по делото. Срещу Георгиева е повдигнато обвинение за източване на 3 млн. лв. от НОИ и незаконно присвояване на други 130 000 лв. от общо 28 потърпевши.

Преди делото наблюдаващият прокурор Димитър Пехливанов уточни, че най-вероятно по схемата на Георгиева неправомерно са получавали пенсии поне 116 лица. Други 28 са завлечени със суми от 3000 до 16 000 лв. с уверението, че така заплащат за недостигащия им трудов стаж.

Част от документите на "потърпевшите" обаче са с неверни данни с цел придобиване на по-висока категория. Адвокатът на обвиняемата Йордан Давчев е категоричен, че само двама от 28-те потърпевши клиенти на Александрина Георгиева имат документи, с които могат да докажат, че са дали пари с цел закупуване на трудов стаж.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама