Продадоха на търг фланелката на Пеле от последния му мач за Бразилия

20:00, 06 дек 19 / Любопитно 25 2745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фланелката, носена от бразилската футболна легенда Пеле по време на последния му мач за петкратния световен шампион, беше продадена за 30 000 евро на търг в Италия.

Трикратният световен шампион със Селесао носи екипа в приятелски мач срещу Югославия на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро през юли 1971 – последният път, в който той игра за националния отбор. 79-годишният Пеле, считан от мнозина за един от най-великите футболисти на всички времена, отбеляза 77 гола в 92 мача за бразилците.

Фланелката беше най-значимият предмет, който бе представен на аукциона в Торино, предаде БГНЕС.

Сред другите спортни ценности присъстваха жълтата фланелка, спечелена от италианската звезда на колоезденето Фаусто Копи по пътя към успеха му в Тур дьо Франс през 1952, която бе продадена за 25 000 евро. Рядкосрещана синя фланелка на Ювентус, носена от италианския защитник Лучано Спинози във финала на турнира за Купата на УЕФА през 1971, бе продадена за 9 400 евро.

Друга фланелка, носена от аржентинската легенда Диего Марадона по време на престоя му в Наполи през сезон 1989-1990, бе продадена за 7 500 евро. Бухалка, използвана от баскетболната легенда Майкъл Джордан по време на краткия му престой в бейзбола, бе продадена за 425 евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама