Джок Полфрийман отиде при правосъдния министър

14:34, 06 дек 19 / Политика 25 1563 Topnovini
1

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие днес австралийския гражданин Джок Полфрийман, в качеството му на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация, съобщиха от Министерството на правосъдието. Срещата се състоя в Министерството на правосъдието дни след като правосъдният министър покани Полфрийман на разговор по проблемите в затворите.

Конфискуваха паспорта на Джок Полфрийман

Двамата се разбраха да бъдат провеждани регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения. Австралийският гражданин ще подготвя и аналитични материали във връзка с подобряване на условията в местата за лишаване от свобода.

Припомняме, че в края на миналия месец Джок Полфрийман, който доскоро излежаваше присъда за убийство, се срещна с правосъдния министър на Данаил Кирилов на улицата. Явно срещата тогава е била случайна, тъй като малко по-рано австралиецът пусна видео от протеста на КТ "Подкрепа" срещу идеята първият ден от болничния да не се плаща. Какво са си говорили така и не стана ясно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани