Задържаха 11 холандци при мащабна операция срещу трафик на наркотици в Европа

16:13, 06 дек 19 / Свят 25 2975 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейската полиция арестува 11 холандски граждани, заподозрени, че са част от банда, използвала транспортния бизнес като фронт за контрабанда на големи количества наркотици през континента, включително тонове хашиш, хероин, кокаин и амфетамини.

Трима заподозрени са арестувани в Норвегия и Италия, а останалите във Великобритания, Германия, Испания, Швеция и Холандия, съобщи европейската съдебна агенция за АФП.

Задържаха над половин тон метамфетамин

Едногодишното разследване е разкрило, че транспортна компания със седалище в Холандия е замесена в контрабанда на големи количества наркотици до няколко европейски страни.

Полицията подозира, че дрогата е била транспортирана с камион заедно с легален товар от Испания до Холандия и преразпределена в други страни. 

Прокуратурата е иззела 4 тона хашиш, 200 килограма амфетамини, 64 кг кокаин, 45 кг синтетичен наркотик MDMA и 25 кг хероин.

Холандия и Испания остават основни центрове за трафик на канабис на континента. Престъпниците в Холандия също се разглеждат като големи производители на синтетични наркотици като MDMA, а страната е основно пристанище за кокаин през Ротердам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама