Радев към стартъп предприемачите: Нестандартните ви идеи ни пренасят в държавата на бъдещето

17:23, 06 дек 19 / Политика 25 2443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Стартиращите компании в България създават среда за развитие на културата ни да изискваме прозрачност, отчетност и отговорност при изпълнението на обществения договор между гражданите и държавата. Вашите смели и нестандартни бизнес идеи ни подготвят за бъдещето''.

Това заяви държавният глава Румен Радев по време на срещата си с представители на български стартиращи компании и на германския бизнес у нас.

Български стартиращи фирми представят бизнес идеите си на среща с Румен Радев

„Притежаваме всички необходими компоненти за развитие на българската стартъп екосистема – хора, знание, капитал и амбиция“, заяви президентът, като уточни, че през последните 5 години са разкрити 15 000 нови, качествени работни места в създадените над 2000 стартиращи фирми, а София е сред десетте най-добри градове за развиване на стартъп предприемачество.

''Необходими са ефективни държавни политики в областта на иновациите и предприемачеството за подобряване на средата за правене на бизнес в България'', категоричен беше държавният глава. Според него иновациите имат смисъл, ако се развиват и отбелязват устойчивост.

Румен Радев изтъкна ролята на Германия като най-голям външнотърговски партньор на България и стратегически инвеститор.

„Германският бизнес носи със себе си не само ноу-хау, той носи положителния модел на добри бизнес практики, който допринася за подобряване на икономическата среда и на бизнес културата в България“, допълни той.

От своя страна, посланикът на Федерална република Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн приветства идеята за поредица от срещи, които да имат за цел установяването на успешни бизнес партньорства.    

В срещата, която се проведе по инициатива на държавния глава и в партньорство с Германо-българската индустриално-търговска камара, седем стартиращи компании, участвали в инициативата Start.Up! Germany, представиха своите умни бизнес идеи. Сред предизвикателствата, с които трябва да се справя българската стартъп екосистема, са осигуряването на последващо финансиране на проектите, както и готовността на институциите на централно и местно ниво за активно партньорство със стартиращите компании.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама