„Пътна полиция”: Катастрофите в страната до момента са 50

15:20, 07 дек 19 25 4188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Инцидентите до момента са около 50 като най-радостната новина, че нямаме сериозно пострадали, няма загинали хора при тези инциденти. Това каза на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“, предава Нова телевизия.  

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика (ОБНОВЕНА)

„През нощта падна леден дъжд, впоследствие на който станаха доста неприятни инциденти. Наблюдавахме повече инциденти в Западна България. Катастрофата на магистрала „Тракия“, която знаете, на Северната скоростна тангента също се случиха някои инциденти, в следствие на заледяванията на пътищата“, каза той. „На „Тракия“ движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат повече такива инциденти. Бяха спрени тежките товарни автомобили на Пазарджик, Пловдив, с което бяха ангажирани много служители. Но се справихме със ситуацията. Току-що получихме информация, че движението се възстановява поетапно“, обясни инспекторът. Той допълни, че може би най-натоварено е около София.

„На Благоевград имахме случай, на АМ „Струма“ два отделни инцидента с обърнати тежки камиони. Там също няма пострадали тежко. Но неприятното в тези ситуации е, че е нужно много време да се извади тази техника, спира се движението по пътищата, което създава трудности за останалите участници“, каза Близнаков. Инспекторът подчерта, че навсякъде са били увеличени екипите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама