На 38 места в страната ще се продават живи елхи

10:10, 09 дек 19 25 2454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"38 ще бъдат пунктовете за продажба на живи елхи в цялата страна като част от благотворителната кампания „Посади надежда“, каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Това е третата кампания за закупуване на живи елхи, като през 2015 г. в името на каузата са били закупени елхи от 1 200 граждани, а през 2016 г. – от 3 000.

Кампанията беше открита от земеделският министър Десислава Танева и българският еврокомисар Мария Габриел, според която кампанията дава силен сигнал в Европа за опазване на околната среда у нас.

Земеделският министър съобщи, че със закупените живи елхички ще бъде направен нов парк, чието място тепърва ще се уточнява. Средствата от продажбата на елхите ще бъдат дарени в полощ на семейства с репродуктивни проблеми. "145 000 двойки са с репродуктивни проблеми", съобщи Радина Кърджилова, която е основател на Фондация „Искам бебе“, цитирана от БГНЕС. Тя благодари на държавата за подкрепата, която оказва в момента на семейства, които искат бебе. Хората с репродуктивни проблеми получават 20 милиона лева като помощ в битката им за дете.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама