Вучич: Сърбия и Гърция винаги са били една до друга, когато е било най-тежко (ОБНОВЕНА)

14:37, 10 дек 19 / Свят 25 2329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбският президент Александър Вучич е на официално посещение в Гърция. По време на визитата му той ще се срещне с гръцки държавни представители и ще участва в Съвета за сътрудничество на високо ниво между двете страни, съобщи МИА, цитирана от БГНЕС.

Официалното посещение започна сутринта с цветя, положени пред паметника на Незнайния воин пред гръцкия парламент, последвано от среща с гръцкия президент Прокопис Павлопулос.

Вучич благодари на Павлопулос за подкрепата на Гърция за териториалната цялост и суверенитета на Сърбия и по пътя ѝ към ЕС. ОТ своя страна той заяви, че Сърбия ще подкрепя териториалния интегритет на Гърция и няма да променя позицията си по въпроса за Кипър, съобщиха Танюг и "24 часа".

Сръбският президент подчерта, че двете страни се подкрепят в политически план и във всички международни организации и институции и добави, че двата народа са били един до друг винаги, когато е било най-тежко.

Вучич изтъкна, че двустранните отношения са много добри и отново е поставен въпросът за увеличение на търговския обмен, както и че все повече сръбски туристи посещават Гърция, както и гърци - Сърбия, съобщи БТА.

По-късно днес Вучич ще бъде приет от кмета на Атина Костас Бакоянис, а вечерта сръбският президент ще присъства на официална вечеря в негова чест, организирана от Павлопулос. В сряда Александър Вучич ще се срещне с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, последвано от среща на двете делегации в рамките на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Гърция и Сърбия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама