Наркодилърите от Елин Пелин - подпомагани от майките си

11:40, 10 дек 19 25 3432 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Вчера Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и София. Това е втората разбита група в Елин Пелин в региона. При претърсванията са били намерени и иззети наркотици и 260 хил. евро фалшиви банкноти.

На 3-ти декември беше задържана и друга група в региона. Повдигнати бяха обвинения отново на четирима души.

Административният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров обясни, че групата е имала подкрепа от роднини. При претърсвания на адреса на едното лице, майка му е изхвърлила буркан със суха тревиста маса. Майката на друг задържан в редки случаи е транспортирала наркотици към Елин Пелин.

Заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев обяви, че са събрани достатъчно данни, които да потвърждават извършването на престъпната дейност. Образувано е досъдебно производство. Двете групи са се познавали, но не са имали съвместен бизнес. Явявали се конкуренти на пазара в Елин Пелин.

Основно дилърите са разпространявали амфетамини и марихуана. Зареждането е ставало от депо в софийския квартал „Триъгълника“, където са намерени и фалшивите банкноти. Двама от задържаните са криминално проявени. И четиримата печелят доходите си само чрез тази дейност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама