Наркодилърите от Елин Пелин - подпомагани от майките си

11:40, 10 дек 19 / Крими 25 2118 Даяна Дюлгерова
1
2
3

Вчера Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и София. Това е втората разбита група в Елин Пелин в региона. При претърсванията са били намерени и иззети наркотици и 260 хил. евро фалшиви банкноти.

На 3-ти декември беше задържана и друга група в региона. Повдигнати бяха обвинения отново на четирима души.

Административният ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров обясни, че групата е имала подкрепа от роднини. При претърсвания на адреса на едното лице, майка му е изхвърлила буркан със суха тревиста маса. Майката на друг задържан в редки случаи е транспортирала наркотици към Елин Пелин.

Заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев обяви, че са събрани достатъчно данни, които да потвърждават извършването на престъпната дейност. Образувано е досъдебно производство. Двете групи са се познавали, но не са имали съвместен бизнес. Явявали се конкуренти на пазара в Елин Пелин.

Основно дилърите са разпространявали амфетамини и марихуана. Зареждането е ставало от депо в софийския квартал „Триъгълника“, където са намерени и фалшивите банкноти. Двама от задържаните са криминално проявени. И четиримата печелят доходите си само чрез тази дейност.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани