Земетресения разтърсиха Гърция и Турция

06:50, 11 дек 19 / Свят 25 2191 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Земетресение с магнитуд 5.4 по Рихтер разтърси остров Крит тази нощ. Според данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център дълбочината на труса е била 31 километра. А епицентърът му е бил на 12 километра източно от Ираклион, предаде БГНЕС.

Рано тази сутрин, в 4.29 ч., трус от 4.7 по Рихтер е разклатил и района на Атина. Няма данни за жертви, ранени и нанесени материални щети. Епицентърът му е бил в морето, на 52 километра югоизточно от Атина. Дълбочината на труса е била 163 км под повърхността.

Три силни земетресения разклатиха в рамките на половин час и Турция малко след 22 часа българско време. Те са били усетени в Измир, Бурса и Истанбул.

Първият трус е бил с магнитуд 4.8 по скалата на Рихтер и е бил регистриран в 23.14 местно време на 127 км югозападно от град Бурса и на 24 км южно от Балъкешир.

Второто земетресение със сила 4.5 по Рихтер е станало 10 минути по-късно в същия район. Третият трус със сила 4.4 по Рихтер отново е със същия епицентър и е бил регистриран 30 минути след първия.

Регистрирани са и множество вторични трусове с магнитуд под 3 по Рихтер. До момента няма данни за жертви, пострадали и разрушения. Хиляди жители на Бурса, Маниса, Измир, Балъкешир и Истанбул обаче са излезли панически по улиците, опасявайки се от по-силен трус .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама