Ето как ще изглеждате, ако работите 20 години на бюро

16:00, 11 дек 19 25 2857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учени изработиха кукла в човешки размер, която показва как бихме изглеждали всички, ако работим 20 години на бюро в офис. Запознайте се с… гърбавата Ема.

Ема не изглежда много добре – има подути крака с разширени вени, очите й са зачервени и с торбички, има и гърбица. Всички страшни последици върху тялото на куклата са базирани на реални изследвания върху офис работници.

 „Работният колега на бъдещето“ е доклад, който цели да обърне внимание на вредата от постоянната офис работа. Екипът от учени е воден от футуриста Уилям Хигам. Заедно те изследвали данни на повече от 3 000 офис работници от Франция, Германия и Великобритания.

Според данните за Обединеното кралство 50% от всички офис работници страдали от болка и умора в очите, 48% от болки в гърба и 48% от главоболие. Всички симптоми и деформации били причинени от работата им.

„Ема е и доста болна. Освен чисто визуалните характеристики на куклата, тя би страдала от екзема, причинявана от стрес, наднормено тегло и постоянно отекли крайници“, поясняват от екипа.

Учените алармират, че ако не бъдат взети мерки за промяна на работната среда, това е бъдещето за всеки, който прекара 20 години зад бюро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама