Сачева: Няма да отнемаме деца от семействата им

12:29, 11 дек 19 / Политика 25 2711 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева се срещна днес с групата на ГЕРБ в парламента по повод приетия Закон за социалните услуги, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Повод за разговора е било преекспонирането на някои заложени в закона промени, които бяха разтълкувани в обществото като възможност за отнемане на деца от родителите им.

Сачева бе категорична, че Законът за социалните услуги не третира отнемането на деца от семействата им. Тя обясни, че с него се регламентират всички грижи, които и към момента се полагат към нуждаещите се хора. Предстои министерството да проведе разговори по темата с парламентарно представените партии, НСОРБ, НПО и Българската православна църква, както и да организира национални дискусии от следващата година.

Социалният министър подчерта, че ще сезира прокуратурата, ако се потвърди, че има хора, които съзнателно се опитват да всяват страхове и да рушат социалната система.

Считаме, че сред хората, които протестират, има и такива, които са с реални притеснения. Но мислим, че повечето информация идва от чужбина – от хора, които нямат нужната информация и правна защита. Това са страхове, които ще се опитаме да идентифицираме и да намерим нужния отговор“, обясни Сачева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама