Исус Христос като гей възмути стотици хиляди зрители в Бразилия

07:43, 12 дек 19 / Свят 25 2530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сатирично предаване на стриймимг гиганта Netflix предизвика оплаквания от зрители в Бразилия, след като представи Исус Христос като гей, пише АФП.

Стотици хиляди се подписаха в петиция за спирането на коледното предаване, в което Исус има връзка с друг мъж.

Програмата се казва "Първото изкушение на Христос" и е направена от бразилското филмово студио Порта дос Фундос. Излъчването й започна по Netflix на 3 декември.

Полша се разгневи на Netflix заради документален филм за концлагерите

760 000 души се подписаха в петицията, която иска сатиричната програма да бъде спряна, защото "сериозно оскърбява християните".

"Подкрепяме свободата на изразяване, но може ли тя да обижда вярванията на 86% от населението?", написа Едуардо Болсонаро, най-големият син на президента на Бразилия и депутат в парламента.

Проповедникът Енрике Соарес да Коста от североизточния щат Пернамбуко написа в социалните мрежи, че е прекратил абонамента си за Netflix, заради предаването, което било "богохулно, вулгарно и неуважително".

Netflix засега не са коментирали предаването и петицията срещу него.

В духа на сатиричното предаване, Порта дос Фундос коментираха скандала в Twitter, като казаха, че "празнуват успеха на Божието творение - тяхната коледна програма".

Въпреки намаляващия брой на католиците и увеличаващия се брой на числящите се към евангелски църкви, Бразилия остава най-голямата католическа страна в света.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Бог Тангра 10:08, 26 мар 22

Лапай тия 12 пишки брадясало хомо такова

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама