Боян Магдалинчев: Гешев ще започне работа с много големи очаквания към него

09:10, 12 дек 19 25 1359 Шрифт:
Topnovini

Иван Гешев е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Това каза пред БНТ представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

"Може би това е единственият главен прокурор, който ще започне с толкова големи очаквания към него на фона на това, което изминалите 4-5 месеца се случваше - протести, поляризирани становища. Той тепърва ще има много сериозната отговорност да доказва или да оборва тези, които считаха, че изборът му не е съвсем подходящ", каза още Магдалинчев.

''Работата на бъдещия нов главен прокурор се очертава да бъде изключително важна и трудна'', каза Магдалинчев и добави, че процедурата по избора е продължила много дълго.

Магдалинчев: Гешев показа воля и желание да се бори с тежката престъпност

"Така или иначе тя така е разписана в закона, но все пак продължи доста дълго с много противоречиви нагласи. Стартът му няма да бъде никак лесен. Надявам се, че г-н Гешев ще започне да прилага на практика концепцията с всички нейни основни моменти, които той представи пред ВСС и пред обществеността", допълни още представляващият ВСС Магдалинчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама