Томислав Дончев: Има тоталната политическа ненавист по отношение на правителството

08:45, 13 дек 19 / Политика 25 2783 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Трудно е да се опише цялата ситуация с две думи. Хубаво е да има здравословно напрежение между институциите. Ако всичко е черно, тогава няма за какво да се хванеш, няма здравословна критика. Самата Конституция е предвидила да има здравословно напрежение между институциите. По този начин те се контролират. Само че, когато критиката се превърне в повсеместна, трудно може да се извлече някакво рационално зърно”. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев относно критиките към правителството, които бяха отправени от президента Румен Радев и последвалия отговор от страна на премиера Бойко Борисов.

„Трудно е да се направи адекватен политически прочит на всички анонси, но мога да извлека две неща – едното е тоталната политическа ненавист по отношение на правителството, което вид позиция, дори да не я приемам. Втората е скрито желание президентът да бъде конструктор на нещо като нова тройна коалиция. Това усетих”, каза още той.

Попитан дали е съгласен с реакцията на премиера Бойко Борисов и дали споделя мнението му, че Радев е „двуличен, озлобен човек”, Дончев коментира: „В политиката да флиртуваш с хейта или с омразата е много опасна технология, защото тя може да доведе до скорошни ползи, но в дългосрочен план е опасна”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама