Желязков увери автобусните превозвачи, че ги чува

14:27, 13 дек 19 / Политика 25 2615 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Транспортният министър Росен Желязков заяви, че провежда редовни срещи с автобусните превозвачи и диалогът с тях е добър. Той е категоричен, че се работи по техните искания, които според него са справедливи - като се започне от оптимизиране на законодателството, през разписанията и транспортни схеми и се стигне до политиката на превоза на пътници с автобуси, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Аврамова: Тол таксите не са проблем за автобусните превозвачи

От днес автобусните превозвачи излизат на символичен протест, като сред основните им искания е криминализирането на нелегалните превози. Мирното им недоволство ще продължи до 13 януари, а след това, ако исканията им не са изпълнени, те се заканват да спрат работа и да преминат към активни протестни действия.

Мисля, че символичният протест, който са предприели, е една камбана, която бие и тя намира в мое лице чуваемост“, заяви транспортният министър.

Желязков обясни, че ангажиментите, които министерството е поело за изменения в Закона за автомобилните превози, ще бъдат предложени на Министерски съвет на следващото заседание в сряда, като ще влязат в Народното събрание още през тази година. Той обаче не пое ангажимент промените да бъдат приети до 13 януари, тъй като според правилника на парламента това няма как да се случи в такъв срок. Категоричен е обаче, че законът ще бъде приет.

Превозвачи на протест: И след срещата с Борисов не бяха решени проблемите в бранша

С това мисля, че удовлетворяваме едно от основните изисквания – правната и нормативна регулация и рамка на политиката, свързана с този изключително важен сектор. Аз съм един от хората, които с желание защитават интересите на превозвачите. Така че нямам усещането, че седим от двете страни на масата – ние седим от едната страна на масата“, категоричен е министърът.

Той обясни, че се мисли и по въпроса за единен орган по контрол на пътя. „Говорим и за новата републиканска пътна схема, както и за субсидиите и за компенсациите за пътническите превози в слабо населените планински райони и др. Разговорът е сложен, защото той минава през разбирането и за градските и междуградските линии, както и през размера на компенсациите“, обясни Желякзов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама