Йотова: Няма да стана арбитър между президента и изпълнителната власт

17:15, 13 дек 19 / Политика 25 3289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Няма да стана арбитър между президента и изпълнителната власт. Държавният глава и премиерът са две различни личности с различна визия за бъдещето на България”, това каза в ефира на Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Борисов: Хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

По думите й от конфликта прозира страх от втори мандат на президента.

„Започна кампания срещу евентуален втори мандат на Румен Радев. Изявлението на премиера след празника на СДС, че Радев е допуснал падането на военен самолет като командир на ВВС не го очаквах. Информацията не е вярна. Има засекретен елемент по този случай и до ден днешен не знаем какво се е случило”, коментира Йотова.

По думите й конфликт между президентската двойка няма. Тя коментира и предложението главният прокурор да бъде разследван от независим такъв. „Категорично против съм европейски норми да се привнасят в България едно към едно”, каза Илияна Йотова.

Радев: Получих предложението на ВСС, предстои издаване на указа за Цацаров

Тя е на мнение, че в БСП няма никакъв сблъсък. Такъв според нея би имало, ако Сергей Станишев излезе срещу Корнелия Нинова. Йотова е категорична, че дискусията около Истанбулската конвенция в България е била изкривена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама