МВР, АПИ и пожарната с единен център за безопасност на движението

15:15, 14 дек 19 25 3324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията, Пожарната и Пътната агенция „Автомобилна администрация“ ще работят заедно в нов координационен център. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов, който представи новата структура, предаде БГНЕС.

Целта на звеното е при възникване на инцидент всички отговорни институции да реагират своевременно. Центърът няма да изземва функциите на спешния телефон „112“. Дежурните оттам ще подават сигналите на центъра.

Стаята на центъра разполага с монитори, на които в реално време се виждат всички пътни участъци в ремонт. При нужда или задръствания отделните регионални структури на МВР ще изпращат допълнителни пътни полицаи.

По изграждането на съвместния екип се работи от 2 месеца. Неговата ефективност вече се е доказала при няколко инцидента от последните дни, съобщи още Маринов.

Вътрешният министър уточни, че центърът ще разполага с базата данни на всички институции. При сигнал на пътя ще може да се вижда дали шофьорът има нарушения, дали е с валидна книжка, дали е употребил алкохол. Гражданите също могат да изпращат клипове със засечени нарушители, които по-най-бързия начин може да се спрат от пътните полицаи. Цялата информация ще се подава своевременно на Младен Маринов.

Главният секретар на МВР съобщи, че от началото на годината са станали 6413 тежки ПТП-та, 594 души са загинали, а над 8000 са ранените.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама