Майката на починалото от отравяне дете в Кардам избяга с парите

09:06, 16 дек 19 25 1966 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майката на 9-годишния Стефан от Кардам, който почина от натравяне с газ, е избягала от семейния дом с част от дарените за бедното семейство пари. Росица Маринова взела със себе си и средствата от надбавките за петте си деца. Това твърди в пост във Facebook Вили Димитрова от Генерал Тошево, инициатор на кампанията за събиране на дарения.

Росица изчезнала преди около седмица. На майка си казала, че отива за няколко дни във Варна. Прокуратурата и социалните служби се заемат със случая, съобщи "24 часа".

Малкият Стефан почина на 27 октомври, а две от сестрите му бяха приети в болница във Варна със симптоми за отравяне. Разследването на прокуратурата показа, че те са отровени с газ фосфин, който е отделен от вещество против гризачи, зазидано в стените на къщата.

За децата сега се грижат бабата и дядото. Баща им е в затвора. Двамата с Росица нямат развод. Когато заминала за Варна, жената взела и неговата дебитна карта.

Цацаров за трагедията в Кардам: Не става дума за умишлено отравяне

Сега хората, ангажирани със събиране на средства за семейството, призовават да се помага като се оставят пари в кутиите за дарения или чрез преводи в банковата сметка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама