Безплатен онлайн дневник на пациента за първи път у нас

09:24, 16 дек 19 25 2247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пускат първия онлайн дневник на пациента у нас. Той е част от платформата Consento и е напълно безплатен. Всеки може да води дневника в телефона си и да споделя с лекуващия лекар бележки за своето и на семейството здраве - за остри и хронични заболявания, прием на лекарства, бременност, женско здраве, детско хранене и др.

За да използва дневника, пациентът сваля мобилното приложение „Консенто за пациенти“ и си създава профил, съобщиха от агенция Veritas PR.

След това избира между различни категории, например „прием на лекарства“, „бременност“ и др., и започва да описва състоянието си по часове и дати, например: В 17:10 ч. температурата ми беше 38.2; В 18:30 ч. се покачи до 38.5 и се появи болка в гърлото. Пациентът слага отметка, че иска състоянието му да бъде видимо за лекар. Така неговият лекуващ лекар има достъп до тази информация.

В дневника пациентът може да описва и здравето на членове на своето семейство, например на детето: Тази сутрин обривът е повече, има и лека температура. Наблюдаващият лекар вижда всичко в подробности, при необходимост се свързва с пациента през приложението или дори записва час за преглед в графика си.   

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама