Прокурори и следователи: Изборът на главен прокурор беше публичен

17:30, 17 дек 19 / Общество 25 1659 Шрифт:
Topnovini

Процедурата по избор на главен прокурор е протекла публично, открито и при спазване на закона. Това се казва в писмо на Асоциацията на прокурорите в България и Камарата на следователите в България, предава Нова телевизия.

В писмото изрично е изтъкнато, че процедурата по избор на главен прокурор е протекла публично, открито и при спазване на закона. Като проследяват хронологията на събитията, членовете на управителните съвети на двете съсловни организации изказват своето становище за законосъобразност на проведения избор на главен прокурор на България.

„Широката професионална подкрепа в полза на избрания кандидат – г-н Иван Гешев, изразена от прокурорите и служителите от системата на прокуратурата след проведеното второ гласуване от Пленума на ВСС е още един довод в подкрепа на изразената позиция”, се казва още в писмото.

То е адресирано до директора на дирекция „Правосъдие и потребители” Тина Астола, до Параскеви Мишу – заместник-генерален секретариат на ЕК, Главна дирекция „Миграция и вътрешни работи“, г-н Уилям Слийт – Директор на Дирекция „ Граждани, миграция и сигурност” при генералния секретариат на ЕК и до Кристин Роже - генерален директор на Генерална Дирекция „Правосъдие и вътрешни работи“ на съвета на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама