Синдикатите във Франция ще стачкуват и по празниците

07:33, 18 дек 19 / Свят 25 1926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестите във Франция продължават и по празниците решиха синдикатите. Недоволството е срещу пенсионната реформа, предложена от правителството. Френският премиер Едуар Филип покани на среща социалните партньори.

И днес, за 14-и ден, движението в Париж ще бъде затруднено заради стачка на обществения транспорт.

1 800 000 души са се включили във вчерашните протести, според синдикатите. Но според френското вътрешно министерство в демонстрациите са участвали 615 000 души.

13-и ден на недоволство във Франция

На прицел са особено мерките за утвърждаване на пенсионната възраст на 64 г., неяснотите на системата по точки и несправедливостта към родените след 1975 г., които ще бъдат засегнати от реформата, предава БНР.

Картината в транспорта е неизменна от 13 дни: жп трафикът е оскъден, засегнати са и 20% от полетите на парижкото летище "Орли". Процентът на стачкуващите железничари и учители е нараснал в сравнение с последните дни. Въпреки затрудненията си широко мнозинство от французите подкрепя стачката, както сочат проучванията.

Ситуацията е деликатна след оставката на комисаря по пенсиите Жан-Пол Делевоа, пропуснал да декларира различни дейности, несъвместими с поста му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама