Четвъртокласници от Елена с благородна кауза

10:20, 18 дек 19 25 2011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Както всички деца, и четвъртокласниците от Начално училище „Иларион Макариополски“ вярват, че по Коледа стават чудеса. Благородната им кауза в помощ на шестгодишния Мирко от Елена е чудото, което сътвориха тези малки деца с големи сърца.

Ради, Симге, Себо, Доротея и Никол първи от класа научили за заболяването на момчето, споделили с класната и с родители за благотворителната инициатива и се захванали с реализирането й.

Мирко си има грижовни родители, които правят всичко възможно детето им да проходи след сложна операция на крачетата. За последващи рехабилитация и раздвижване трябват много пари и всяко левче е помощ за тях.

Инициативата на приятелчетата на Мирко заразява целия клас, включват се родители, учители, помагат и няколко баби. Всеки свободен час децата правят играчки, плетат гривни, изработват картички, свещници, хартиени рози, пирографират и след това сами продават сувенирите в центъра на града. Себахтин, който е сред инициаторите, споделя, че в началото имали притеснения дали хората ще ги приемат сериозно. Още първия ден обаче купили всичко изработено от тях, а това им дало кураж да продължат.

Община Елена също подкрепи каузата на четвъртокласниците, като се включи със сумата от 350 лв. – спестени средства от обичайните хартиени картички    за Коледа и Нова година. Така с общи усилия децата събраха 1009 лв. Поканиха Мирко и семейството му в училище на специално тържество на класа. Подариха на момчето и изработена от тях гривна, която да му носи късмет.

Малките ученици споделят, че е много хубаво да помагат, да дават надежда и кураж. Благородната им кауза ги сплотила, направила ги по-задружен клас. Искат  Мирко да оздравее, след време да играе с тях, да рита топка, да е щастлив. Вярват в това малко чудо и ще продължат да му помагат.

„Благодаря на моите ученици, които оказа се, са малки деца с големи сърца. Благодаря сърдечно и на всички, които бяха съпричастни и подпомогнаха кой с каквото и колкото може нашата благородна кауза. На всички желая здраве, мир и топлина.

Носете в себе си, получавайте и дарявайте доброта, защото там някъде винаги има някой, който се нуждае от нея“, призова класната ръководителка Иваничка Ангелова.

Благородната инициатива на четвъртокласниците вече се вписа и в кампанията на Народно читалище „Напредък-1863-Елена“ под надслов „Големите хора на малкия град“. Вчера на коледния концерт на читалището председателят Димитринка Иванова връчи на всяко дете и на целия клас грамота с послание: „Доброто започва от мен“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама