В петък ще е мъгливо

07:00, 20 дек 19 25 1834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие над страната ще има разкъсана средна и висока облачност. През нощта и преди обяд ще е тихо, на места в равнините и котловините с мъгла. През деня ще се появи слаб до умерен югозападен вятър. Температурите ще се задържат по-високи от обичайните. Максималните ще бъдат в широки граници от 8 - 10 градуса в местата с трайна мъгла до 14 - 16 градуса в припланинските райони и по Черноморието. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, по Черноморието до 7 - 8 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. На места в сутрешните часове ще има намалена видимост. През деня ще се появи до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 13 - 17 градуса. Температурата на морската вода е 12 -13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

През почивните дни облачността ще бъде по-често значителна. В събота ще е почти без валежи, а в неделя на места ще превалява дъжд. Вятърът ще се запази югозападен, в Източна България умерен и силен, и температурите ще останат високи, дневните - до 16 -18 градуса. Само в северозападните райони, където ще е почти тихо, през по-голямата част от деня ще е с мъгла, ще остава и с ниски температури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама